Voorbeeld Testament

Voorbeeld testament

Er zijn verschillende soorten testamenten. De inhoud van een testament is persoonlijk en hangt af van de situatie en de wensen van iemand. Hieronder kunt u een eenvoudig voorbeeld testament downloaden waarin de erfgenamen zijn aangewezen, een executeur is benoemd en een uitsluitingsclausule is opgenomen. Een uitgebreider model kunt u hier inzien eenvoudig voorbeeld Testament

 

Een aantal veel voorkomende testament soorten:

- Voorbeeld Langstlevende testament

Een langstlevende testament wordt gebruikt om de partner goed verzorgd achter te laten en de aanspraken van de kinderen uit te stellen tot na het overlijden van de partner. Hierdoor kunnen de kinderen hun erfdeel niet opeisen zolang de langstlevende partner in leven is. Klik hier voor meer informatie over het langstlevende testament.

- Tweetrapstestament of opvullegaat

Hiermee wordt meestal een testament bedoeld waarmee de heffing van de erfbelasting gedeeltelijk of geheel wordt uitgesteld tot na het overlijden van de langstlevende. Hierdoor hoeft er bij het overlijden van de eerststervende partner veelal geen erfbelasting betaald te worden. Klik hier voor meer informatie over het tweetrapstestament en het opvullegaat

- Echtscheidingstestament

In een echtscheidingstestament wordt veelal de kinderen tot enige erfgenamen benoemd en waarbij er specifieke regels worden opgenomen om ervoor te zorgen dat de ex partner op geen enkele wijze iets uit de erfenis kan krijgen via de kinderen. Er zijn namelijk situaties mogelijk waarbij via de kinderen de ex partner toch een deel van uw nalatenschap in handen krijgt of daar zeggenschap over krijgt. Klik hier voor meer informatie over het echtscheiding testament.

 

Direct regelen?  

Indien u meer informatie wenst over het opstellen van een testament kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wilt u het direct regelen? Met Thuisnotaris maakt u zelf eenvoudig uw Testament tegen een vaste prijs van € 245,- per akte. Het scherpste tarief voor een uitgebreid maatwerk Testament.

 

Komt u er niet helemaal uit? Laat u dan helpen door een adviseur voor € 99,-. Wilt u eerst gratis oriënteren en zelf de mogelijkheden ontdekken? Ook dat kan met Thuisnotaris.

 

Regel het direct of maak een afspraak op 085 8000 102.