Langstlevende testament

Het langstlevende testament

Met een langstlevende testament wordt een testament bedoeld waarbij de verzorging van de langstlevende partner ten opzichte van de kinderen voorop staat.

Wanneer het langstlevende testament?

Het wordt gebruikt in de situatie dat u een partner en kind(eren) heeft. In een dergelijk testament zijn de partner en kind(eren) wel de gezamenlijke erfgenamen van u, maar krijgen de kinderen hun deel van de erfenis pas in handen als de langstlevende partner is overleden. De langstlevende partner houdt de hele nalatenschap onder zich en de kinderen moeten dus wachten op hun erfdeel totdat de langstlevende partner is overleden (of in andere bijzondere omstandigheden). Om onder meer erfbelasting te besparen is het van belang dat niet gehuwde partners een samenlevingscontract maken.

 

Een langstlevende testament kan op verschillende manieren gemaakt zijn die ook verschillend kunnen uitpakken. Een tweetrapstestament is een voorbeeld testament op de langstlevende. Met name regelingen van voor 2003 kunnen bepalingen bevatten die tegenwoordig niet meer goed uitpakken. Ook zijn er sinds 2003 meer nieuwe mogelijkheden om de partner nog beter te beschermen tegen aanspraken van kinderen. Daarnaast kan er met een goed modern testament op maat veel erfbelasting bespaard worden. Om optimaal belasting te besparen is het van belang om ook gebruik te maken van de schenkingsvrijstelling.

 

Klik hier als u meer informatie wilt over welke soorten testamenten er allemaal bestaan

Veel mensen regelen hun testament online

Wilt u een testament vastleggen? Thuisnotaris kan u hierbij goed helpen! Er zijn veel notarissen in Nederland waar u een testament kunt laten opmaken. De kosten verschillen per situatie en per aanbieder. Wij raden u aan om online gratis te oriënteren en uw mogelijkheden te ontdekken. Thuisnotaris biedt de laagste prijs met de beste persoonlijke dienstverlening! Klik op de link om het zelf te bekijken: https://thuisnotaris.nl/testamenttest

Beste prijs en dienstverlening

Snel en eenvoudig online uw testament regelen tegen de scherpste prijs. De kosten voor het opstellen van een testament verschillen enorm. Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket. Ongeacht de keuze van het pakket krijgt u altijd een verslag in begrijpelijke taal en een controlegesprek over wat u hebt ingevuld. Zo weet u zeker dat alles goed is en u het goed heeft geregeld.