Voogdij regelen

De voogdij regelen

Wat gebeurt er als uw kinderen er plotseling alleen voor staan? Een nare gedachte, maar juist daarom iets om goed te regelen. Wie wilt u voor hen laten zorgen als u er beiden onverhoopt niet meer bent? In een testament (of via de rechtbank) kunt u de voogdij regelen door een voogd aan te wijzen. Klik op de link voor een voorbeeld testament.

 

De voogd neemt de volledige verantwoordelijkheid voor uw minderjarige kinderen op zich. Daarnaast beheert de voogd uw erfenis ten behoeve van uw kinderen. Pas na uw overlijden spreekt de beoogde voogd of hij (of zij) inderdaad voogd wil zijn. Hij kan ervan afzien, omdat de omstandigheden de voogdij niet toelaten. Denk daarbij aan ziekte. Benoem daarom in het testament altijd een ‘reservevoogd’. 

Wanneer eindigt de voogdij?

Met achttien jaar zijn uw kinderen meerderjarig. Op dat moment eindigt de voogdij en kunnen de kinderen vrij beschikken over uw nalatenschap. Misschien wilt u liever niet dat zij op hun achttiende jaar de hele erfenis al in handen te krijgen. In dat geval benoemt u in het testament een bewindvoerder, die uw erfenis beheert totdat de kinderen een zekere leeftijd hebben bereikt. Ook deze leeftijd bepaalt u in uw testament.

Sommige mensen hebben de naam van een voogd zelf ergens opgeschreven. Dat is echter niet rechtsgeldig. Ga dus een testament opstellen wanneer u zekerheid wilt op dit gevoelige terrein.

 

Direct regelen?

Met Thuisnotaris maakt u zelf eenvoudig uw Testament tegen een vaste prijs van € 245,- per akte. Het scherpste tarief voor een uitgebreid maatwerk Testament.

 

Komt u er niet helemaal uit? Laat u dan helpen door een adviseur voor € 99,-. Wilt u eerst gratis oriënteren en zelf de mogelijkheden ontdekken? Ook dat kan met Thuisnotaris.

 

Regel het direct of maak een afspraak op 085 8000 102.