Voogdij regelen

De voogdij regelen

Wat gebeurt er als uw kinderen er plotseling alleen voor staan? Een nare gedachte, maar juist daarom iets om goed te regelen. Wie wilt u voor hen laten zorgen als u er beiden onverhoopt niet meer bent? In een testament (of via de rechtbank) kunt u de voogdij regelen door een voogd aan te wijzen. Klik op de link voor een voorbeeld testament.

 

De voogd neemt de volledige verantwoordelijkheid voor uw minderjarige kinderen op zich. Daarnaast beheert de voogd uw erfenis ten behoeve van uw kinderen. Pas na uw overlijden spreekt de beoogde voogd of hij (of zij) inderdaad voogd wil zijn. Hij kan ervan afzien, omdat de omstandigheden de voogdij niet toelaten. Denk daarbij aan ziekte. Benoem daarom in het testament altijd een ‘reservevoogd’. 

Wanneer eindigt de voogdij?

Met achttien jaar zijn uw kinderen meerderjarig. Op dat moment eindigt de voogdij en kunnen de kinderen vrij beschikken over uw nalatenschap. Misschien wilt u liever niet dat zij op hun achttiende jaar de hele erfenis al in handen te krijgen. In dat geval benoemt u in het testament een bewindvoerder, die uw erfenis beheert totdat de kinderen een zekere leeftijd hebben bereikt. Ook deze leeftijd bepaalt u in uw testament.

Sommige mensen hebben de naam van een voogd zelf ergens opgeschreven. Dat is echter niet rechtsgeldig. Ga dus een testament opstellen wanneer u zekerheid wilt op dit gevoelige terrein.

Veel mensen regelen hun testament online

Wilt u een testament opstellen? Thuisnotaris kan u hierbij goed helpen! Er zijn veel notarissen in Nederland waar u een testament kunt laten opmaken. De kosten verschillen per situatie en per aanbieder. Wij raden u aan om online gratis te oriënteren en uw mogelijkheden te ontdekken. Thuisnotaris biedt de laagste prijs met de beste persoonlijke dienstverlening! Klik op de link om het zelf te bekijken: https://thuisnotaris.nl/testamenttest

Beste prijs en dienstverlening

Snel en eenvoudig online uw testament regelen tegen de scherpste prijs. De kosten voor het opstellen van een testament verschillen enorm. Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket. Ongeacht de keuze van het pakket krijgt u altijd een verslag in begrijpelijke taal en een controlegesprek over wat u hebt ingevuld. Zo weet u zeker dat alles goed is en u het goed heeft geregeld.