Koude kant onterven

De koude kant onterven

Alleen uw eigen kinderen en niet hun aangetrouwde partners zijn op grond van de wet uw erfgenamen. U hoeft 'de koude kant' dus niet specifiek te onterven. Toch kan uw (voormalige) schoondochter of schoonzoon recht hebben op een deel van uw erfenis.

Heeft de partner van mijn kind recht op mijn erfenis?

Is uw kind in gemeenschap van goederen getrouwd (of geregistreerd partner), dan valt uw erfenis in die gemeenschap van goederen en heeft de partner van uw kind daardoor recht op de helft van de nalatenschap, die uw kind ontvangt. Ook bij huwelijkse voorwaarden kan een partner van uw kind recht hebben op een deel van uw erfenis.

 

Er is een manier om dit te voorkomen: een testament maken met een zogeheten uitsluitingsclausule er in opgenomen. Door deze bepaling komt uw erfenis uitsluitend ten goede aan uw eigen kind. Het valt daardoor niet in de gemeenschap van goederen en hoeft dus niet gedeeld te worden met de aangetrouwde partner. Klik hier voor een voorbeeld testament met een uitsluitingsclausule. 

 

Direct regelen?

Wij raden u aan om direct uw testament online op te stellen met Thuisnotaris. Zij bieden de scherpste tarieven in de markt. U kunt altijd gratis oriënteren en zelf uw mogelijkheden ontdekken. Er is geen andere partij die het uitgebreide keuzetestament en dezelfde dienstverlening biedt tegen een betere prijs.

 

Er zijn veel partijen die u meteen laten betalen. Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u daadwerkelijk besluit een testament te laten opmaken. U vindt bij Thuisnotaris dan ook geen kleine lettertjes of additionele kosten voor bijv. extra clausules.