Kosten testament

Kosten testament

 

De kosten van een testament zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van hoe u uw erfenis zou willen regelen. Het is daarbij dan van belang dat u een idee heeft hoe u uw erfenis zou willen regelen. Het is daarom aan te raden eerst de Testament Test te doen zodat u weet wat er ongeveer geregeld kan gaan worden.

Een voorbeeld van een testament kunt u via deze link bekijken: voorbeeld testament.

 

Als uw situatie en uw wensen veel specifiek maatwerk inhoudt, zullen de kosten in de meeste gevallen hoger gaan uitvallen. Het is daarbij wel van belang om te bedenken dat een goed testament uw erfgenamen later een hoop onnodige narigheid en erfbelasting kan besparen. Maak het vooral ook niet te ingewikkeld. Dat lijkt fiscaal gunstig maar dan is het uitvoeren van een dergelijk testament vaak dermate gecompliceerd en kostbaar dat het er in de praktijk niet van komt. NuNotariaat werkt samen met circa 50 notariskantoren in het hele land en deze testamenten worden dagelijks gecontroleerd en gepasseerd. Dit zijn uitstekende akten voor een eerlijke prijs met veel flexibiliteit voor de toekomst.


Een testament is wat anders dan een levenstestament. Met een levenstestament regelt u wie er tijdens uw leven uw zaken kan regelen als u dat niet meer kunt.

 

Naast de testamentkosten van de notaris zijn er nog de kosten voor de inschrijving van uw testament bij het Centraal Testamentenregister (CTR). 

 

U kunt overwegen om uw testament of levenstestament via NuNotariaat te maken. NuNotariaat heeft een handige online module gemaakt. U beantwoordt zelf in uw eigen tijd en eigen tempo een aantal vragen en aan de hand van uw antwoorden wordt automatisch een conceptakte aangemaakt. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met NuNotariaat (telefoon of email). De akte is vrij uitgebreid omdat alle vragen in de online module zijn opgenomen. U rekent een vast bedrag af via een beveiligde betaalomgeving. Een van de 49 notarissen die samenwerken met NuNotariaat neemt binnen twee werkdagen contact met u op om de akte op kantoor te komen ondertekenen. Een enkel testament kost bij NuNotariaat 225 euro, twee testamenten kosten 350 euro. De kosten van twee testamenten en een samenlevingscontract bedragen 450 euro. Een enkel levenstestament kost 275 euro, twee levenstestamenten kosten 375 euro. Alle bedragen zijn inclusief de kosten van de notaris (dus er komt niets meer bij). De kosten bij NuNotariaat zijn veel lager dan gemiddeld omdat het een heel efficient proces is waarbij de notaris minder tijd in rekening hoeft te brengen.