Kosten testament

Kosten Testament

Het opstellen van een testament is voor velen een belangrijke stap in het leven, maar kan ook een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Een van de belangrijkste vragen die mensen hebben bij het opstellen van een testament is: hoeveel gaat het kosten? 

 

De kosten van een testament zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van hoe u uw erfenis zou willen regelen. Het is daarbij dan van belang dat u een idee heeft hoe u uw erfenis zou willen regelen. Het is daarom aan te raden eerst de Testament Test te doen zodat u weet wat er ongeveer geregeld kan gaan worden.

Meest uitgebreide maatwerk testament

Als uw situatie en uw wensen veel specifiek maatwerk inhoudt, zullen de kosten in de meeste gevallen hoger gaan uitvallen. Het is daarbij wel van belang om te bedenken dat een goed testament uw erfgenamen later een hoop onnodige narigheid en erfbelasting kan besparen. Maak het vooral ook niet te ingewikkeld. Dat lijkt fiscaal gunstig maar dan is het uitvoeren van een dergelijk testament vaak dermate gecompliceerd en kostbaar dat het er in de praktijk niet van komt. TestamentTest werkt samen met Thuisnotaris, waar 55 notariskantoren in het hele land zijn aangesloten en deze testamenten dagelijks controleren en passeren. Dit zijn uitstekende akten voor een eerlijke prijs met veel flexibiliteit voor de toekomst.


Een testament is wat anders dan een levenstestament. Met een levenstestament regelt u wie er tijdens uw leven uw zaken kan regelen als u dat niet meer kunt. De kosten voor het opstellen van een levenstestament leest u hier.

 

Naast de testamentkosten van de notaris zijn er nog de kosten voor de inschrijving van uw testament bij het Centraal Testamentenregister (CTR).  Wij raden u aan om direct uw testament online op te stellen met Thuisnotaris. De prijs die u online ziet is inclusief het ondertekenen bij de notaris en bijbehorende kosten.

 

Wat zijn de kosten voor het laten opstellen van een testament?

Als je een testament wilt laten opstellen, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. De kosten voor het opstellen van een testament kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen zijn de kosten bij de notaris echter aan de hoge kant. Zo hanteren sommige notarissen tarieven van €500,- tot wel €1000,- voor het opstellen van 1 testament. Gelukkig is er ook een betaalbare optie beschikbaar, namelijk Thuisnotaris.

Veel mensen regelen hun testament en levenstestament online

Wilt u een testament en levenstestament vastleggen? Thuisnotaris kan u hierbij goed helpen! Er zijn veel notarissen in Nederland waar u een (levens)testament kunt laten opmaken. De kosten verschillen per situatie en per aanbieder. Wij raden u aan om online gratis te oriënteren en uw mogelijkheden te ontdekken. Thuisnotaris biedt de laagste prijs met de beste persoonlijke dienstverlening! Klik op de link om het zelf te bekijken: https://thuisnotaris.nl/testamenttest

Beste prijs en dienstverlening

Snel en eenvoudig online uw testament en levenstestament regelen tegen de scherpste prijs. De kosten voor het opstellen van een testament en opstellen van een levenstestament verschillen enorm. Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket. Ongeacht de keuze van het pakket krijgt u altijd een verslag in begrijpelijke taal en een controlegesprek over wat u hebt ingevuld. Zo weet u zeker dat alles goed is en u het goed heeft geregeld.