Kosten testament

Kosten testament

 

De kosten van een testament zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van hoe u uw erfenis zou willen regelen. Het is daarbij dan van belang dat u een idee heeft hoe u uw nalatenschap zou willen regelen. Het is daarom aan te raden eerst de Testament Test te doen zodat u weet wat er ongeveer geregeld kan gaan worden.

Een voorbeeld van een testament kunt u via deze link bekijken: voorbeeld testament.

 

Als uw situatie en uw wensen veel specifiek maatwerk inhoudt, zullen de kosten in de meeste gevallen wat hoger gaan uitvallen dan wanneer u gebruik kunt maken van veel voorkomende basisregelingen. Het is daarbij wel van belang om te bedenken dat een goed testament, passend bij uw situatie, uw erfgenamen later een hoop onnodige narigheid en erfbelasting kan besparen.
Een testament is wat anders dan een levenstestament. Met een levenstestament regelt u wie er tijdens uw leven uw zaken kan regelen als u dat niet meer kunt.

 

Naast de testamentkosten van de notaris zijn er nog de kosten voor de inschrijving van uw testament bij het Centraal Testamentenregister (CTR). De CTR-kosten bedragen momenteel 6,50 euro per testament.

 

De notariskantoren verbonden aan TestamentTest kunnen u een goede indicatie geven wat de kosten testament ongeveer zullen zijn in uw situatie.