Kies relevante onderwerpen

Testament maken

Moet ik een testament maken?

Voor mensen die geen testament hebben, regelt de wet hoe hun erfenis wordt verdeeld. Als u zelf wilt bepalen hoe uw erfenis wordt verdeeld, maakt u een testament. Met een testament kunt u er ook voor zorgen dat erfbelasting wordt bespaard of uitgesteld. Maar er zijn ook nog heel veel andere redenen voor een testament. Door de test te doen op www.TestamentTest.nl ziet u snel uw mogelijkheden.

De wet regelt wie uw erfenis krijgt en hoe uw erfenis wordt verdeeld. Als u getrouwd bent, erft op grond van de wet uw echtgenoot. Bent u getrouwd én heeft u kinderen, dan delen zij ook mee in uw erfenis. Zij moeten wachten op hun deel totdat de laatste ouder overleden is. Heeft u geen echtgenoot of kinderen, dan erven uw familieleden (bloedverwanten), uw ouders, broers en zussen, maar ook uw halfbroers en -zussen voor zover deze er zijn bij uw overlijden.

Redenen voor een testament

Er zijn vele redenen om een testament te maken. Als partners niet getrouwd zijn, erven zij niet van elkaar als zij geen testament hebben gemaakt. Ook voor getrouwde ouders met kinderen is het aan te raden een testament te maken. U kunt namelijk de wettelijke regeling die voor getrouwde ouders met kinderen geldt op een aantal belangrijke punten aanpassen aan de persoonlijke situatie en verbeteren. Of u kunt een regeling treffen wie voor de kinderen moet zorgen als u er niet meer bent. Als u eerder getrouwd bent geweest, is het zeker van belang om u te laten voorlichten of de wettelijke regels voor uw persoonlijke situatie geschikt zijn. Of als u het voor uw partner en uw kinderen fiscaal zo gunstig mogelijk wilt regelen.

Veel mensen regelen hun testament online

Wilt u een testament maken? Thuisnotaris kan u hierbij goed helpen! Er zijn veel notarissen in Nederland waar u een testament kunt laten opmaken. De kosten verschillen per situatie en per aanbieder. Wij raden u aan om online gratis te oriënteren en uw mogelijkheden te ontdekken. Thuisnotaris biedt de laagste prijs met de beste persoonlijke dienstverlening! Klik op de link om het zelf te bekijken: https://thuisnotaris.nl/testamenttest

Beste prijs en dienstverlening

Snel en eenvoudig online uw testament regelen tegen de scherpste prijs. De kosten voor het opstellen van een testament verschillen. Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket. Ongeacht de keuze van het pakket krijgt u altijd een verslag in begrijpelijke taal en een controlegesprek over wat u hebt ingevuld. Zo weet u zeker dat alles goed is en u het goed heeft geregeld.


Mr Bart Lever, notaris Meppel