Kies relevante onderwerpen

Testament maken

Moet ik een testament maken?


Voor mensen die geen testament hebben, regelt de wet hoe hun erfenis wordt verdeeld. Als u zelf wilt bepalen hoe uw erfenis wordt verdeeld, maakt u een testament. Met een testament kunt u er ook voor zorgen dat erfbelasting wordt bespaard of uitgesteld. Maar er zijn ook nog heel veel andere redenen voor een testament. Door de test te doen op www.TestamentTest.nl ziet u snel uw mogelijkheden.

De wet regelt wie uw erfenis krijgt en hoe uw erfenis wordt verdeeld. Als u getrouwd bent, erft op grond van de wet uw echtgenoot. Bent u getrouwd én heeft u kinderen, dan delen zij ook mee in uw erfenis. Zij moeten wachten op hun deel totdat de laatste ouder overleden is. Heeft u geen echtgenoot of kinderen, dan erven uw familieleden (bloedverwanten), uw ouders, broers en zussen, maar ook uw halfbroers en -zussen voor zover deze er zijn bij uw overlijden.

Er zijn vele redenen om een testament te maken. Als partners niet getrouwd zijn, erven zij niet van elkaar als zij geen testament hebben gemaakt. Ook voor getrouwde ouders met kinderen is het aan te raden een testament te maken. U kunt namelijk de wettelijke regeling die voor getrouwde ouders met kinderen geldt op een aantal belangrijke punten aanpassen aan de persoonlijke situatie en verbeteren. Of u kunt een regeling treffen wie voor de kinderen moet zorgen als u er niet meer bent. Als u eerder getrouwd bent geweest, is het zeker van belang om u te laten voorlichten of de wettelijke regels voor uw persoonlijke situatie geschikt zijn. Of als u het voor uw partner en uw kinderen fiscaal zo gunstig mogelijk wilt regelen.

 

Direct een testament maken? Met Thuisnotaris maakt u zelf eenvoudig uw Testament tegen een vaste prijs van € 245,- per akte. Komt u er niet helemaal uit? Laat u dan helpen door een adviseur voor € 99,-. Wilt u eerst gratis oriënteren en zelf de mogelijkheden ontdekken? Ook dat kan met Thuisnotaris. Regel het direct of maak een afspraak op 085 8000 102.


Mr Bart Lever, notaris Meppel