Kies relevante onderwerpen

TestamentTest Amnesty

TestamentTest Amnesty

Amnesty International komt wereldwijd op voor de mensenrechten. U kunt een belangrijke rol spelen in het versterken van de mensenrechten door Amnesty op te nemen in uw testament. Een gift aan Amnesty nalaten is een eenvoudige, maar zeer krachtige manier om bij te dragen aan een rechtvaardige wereld met respect voor mensenrechten. Dankzij deze bijzondere verbintenis kan Amnesty zich blijven inzetten voor al die mensen die onrecht wordt aangedaan.

Betekenisvol voortleven via een nalatenschap aan een goed doel

Steeds meer mensen willen na hun overlijden iets (blijven) betekenen voor de samenleving en nemen daarom een goed doel op in hun testament. Belangrijk hierbij is dat u kiest voor een manier die bij u past. Een schenking doet u bij leven, met een nalatenschap kunt u na overlijden belastingvrij schenken aan een goed doel. Wilt u een goed doel (een deel van uw) geld of goederen nalaten, dan moet u dat laten vastleggen in een testament. Een zelfgeschreven document is in dit geval niet rechtsgeldig.

Doe de gratis TestamentTest

Het hangt van veel factoren af wat voor u van belang kan zijn in een testament. Daarom kunt u gratis de TestamentTest doen. Door het beantwoorden van een aantal specifieke vragen is in grote lijnen aan te geven wat voor u persoonlijk van belang is om te regelen. Hiermee heeft u snel een goed advies over uw erfrechtelijke mogelijkheden. Uw wens om een goed doel te steunen na uw overlijden is eenvoudig vast te leggen in een testament. Doe de testamenttest op amnesty.nl

Vragen aan Amnesty International?

Mocht u specifieke vragen hebben over nalaten aan Amnesty, over ons werk of over hoe wij het geld dat u wilt nalaten gaan besteden? Dan kunt u contact opnemen met Jelia den Herder email: j.denherder@amnesty.nl of bel 020 7733561. Zij helpt u graag uw wensen zo goed mogelijk uit te voeren.

Online eenvoudig een testament opstellen?

Via Thuisnotaris kunnen er, ten opzichte van andere online dienstverleners, aanmerkelijk meer bijzondere situaties goed geregeld worden (bijv. samengestelde gezinnen, kinderen met een beperking). Naast het opstellen van een samenlevingscontract, testament of levenstestament, kunt u bij Thuisnotaris ook terecht voor het regelen van een Verklaring van Erfrecht en ondersteuning bij de afwikkeling van een nalatenschap. 

Dit zegt De Consumentenbond

(“zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023)

 

In oktober 2023 is er een artikel verschenen in de geldgids van de Consumentenbond. Thuisnotaris wordt met 3 andere online notarisdiensten vergeleken. Thuisnotaris heeft als enige partij alleen ‘pluspunten’ in de voor-en nadelen. Ook is Thuisnotaris de enige partij met een 30 minuten persoonlijk controlegesprek en biedt Thuisnotaris veel mogelijkheden, ook voor bijzondere klantsituaties. Met Thuisnotaris bent u het goedkoopste uit om een testament op te stellen.

 

Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe het zelf pakket en het laat je helpen pakket. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op via de live chat of via de email.