Online testament

Zelf online uw testament maken via het internet

 

Tegenwoordig is het mogelijk om een online testament te maken. Er zijn inmiddels diverse internetbedrijven actief die u via internet een goedkoop testament aanbieden. Een online testament is een testament die u digitaal zelf via het internet maakt en daarna alleen nog maar bij de notaris hoeft te ondertekenen.
Hierdoor hoeft u maar een keer langs de notaris en dat bespaart tijd en dus geld. Een testament online is daarom vaak goedkoper dan een testament op de normale manier met een bespreking vooraf bij de notaris.

Een online testament is echter lang niet voor iedereen een goede keuze. Als u behoefte heeft aan uitgebreid advies dan kunt u beter een afspraak maken bij een notaris in de buurt. Zodra er bijzonderheden spelen (zoals het onterven van een kind, een bedrijfsopvolgingsregeling of indien uw vrij beschikbare vermogen bij overlijden meer dan 600.000 euro beloopt) is het van belang dat u een bespreking heeft met de notaris om goed vast te stellen welke regeling voor u het beste is (onder andere om optimaal erfbelasting te besparen ). 

 

Door de TestamentTest te doen heeft u al een beter beeld van uw situatie en kunt u die afweging zelf beter maken. Als u meer wilt weten over het online regelen van een testament en of levenstestament vraagt u dan vrijbljivend het informatiepakket aan (info@testamenttest.nl)
 
Heeft u hierover vragen? neem dan contact met ons op of vraag het informatiepakket aan.