Online testament

Zelf een online testament maken via het internet

 

Tegenwoordig is het mogelijk om een online testament te maken. Er zijn inmiddels diverse internetbedrijven actief die u via internet een goedkoop testament aanbieden. Een online testament is een testament die u digitaal zelf via het internet maakt en daarna alleen nog maar bij de notaris hoeft te ondertekenen.
Hierdoor hoeft u maar een keer langs de notaris en dat bespaart tijd en dus geld. Een testament online is daarom vaak goedkoper dan een testament op de normale manier met een bespreking vooraf bij de notaris.

Een online testament is echter lang niet voor iedereen een goede keuze. Het regelt namelijk alleen de meest eenvoudige 'standaard' situaties. Zodra er bijzonderheden spelen is het van belang dat u een bespreking heeft met de notaris om goed vast te stellen welke regeling voor u het beste is (onder andere om erfbelasting te besparen). Aangezien het wel gaat om de vererving van uw vermogen naar uw nabestaanden is het verstandig hier goed bij stil te staan.


Het lastige is dat door u niet altijd goed te overzien is of een simpel 'standaard' testament online voor u wel het juiste is. Het kan best zijn dat, zonder dat u het beseft, een specifieke regeling voor uw erfenis veel meer mogelijkheden en (fiscale) voordelen biedt. Door de TestamentTest te doen heeft u al een beter beeld van uw situatie en kunt u die afweging zelf beter maken.
 
Heeft u hierover vragen? neem dan contact met ons op.