Opvullegaat

Wat is een opvullegaat?

Een opvullegaat is een clausule in uw testament waarmee de langstlevende invloed kan uitoefenen op de te betalen erfbelasting. Het opvullegaat biedt de langstlevende de mogelijkheid om de erfdelen van de kinderen aan te passen na het overlijden van de eerste ouder zodat de erfenis van de kinderen bijvoorbeeld niet boven de vrijstelling van de erfbelasting uitkomt (€ 25.187,- per kind in 2024). 

 

Het opvullegaat is een variant op het tweetrapstestament. Het biedt de langstlevende partner de mogelijkheid om de erfdelen van de kinderen na het overlijden van de eerste ouder aan te passen. De erfenis van de kinderen komt dan niet uit boven de vrijstelling van de erfbelasting (in 2024 is dit € 25.187,- per kind). Wilt u meer weten over wat het verschil is tussen een tweetrapstestament en een opvullegaat? Klik dan hier.

Veel mensen regelen hun testament online

Wilt u een testament met opvullegaat opstellen? Thuisnotaris kan u hierbij goed helpen! Er zijn veel notarissen in Nederland waar u een testament kunt laten opmaken. De kosten verschillen per situatie en per aanbieder. Wij raden u aan om online gratis te oriënteren en uw mogelijkheden te ontdekken. Thuisnotaris biedt de laagste prijs met de beste persoonlijke dienstverlening! Klik op de link om het zelf te bekijken: https://thuisnotaris.nl/testamenttest

Beste prijs en dienstverlening

Snel en eenvoudig online uw testament regelen tegen de scherpste prijs. De kosten voor het opstellen van een testament verschillen enorm. Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket. Ongeacht de keuze van het pakket krijgt u altijd een verslag in begrijpelijke taal en een controlegesprek over wat u hebt ingevuld. Zo weet u zeker dat alles goed is en u het goed heeft geregeld.