Heeft de Nederlander zijn testament goed geregeld?

Heeft u als Nederlander uw testament goed geregeld?

Veel mensen willen graag weten hoe het geregeld is met hun erfenis en wat ze eventueel nog kunnen regelen om het te verbeteren. In de praktijk blijkt dat het erfrecht best lastig kan zijn en bovendien dat het per situatie anders kan zijn. TestamentTest is gemaakt om op basis van een aantal eenvoudige vragen, snel en eenvoudig meer duidelijkheid te geven over uw eigen situatie en uw mogelijkheden.

Heeft de Nederlander zijn testament goed geregeld?

Per jaar komen zo’n 70.000 bezoekers op de website van TestamentTest. Een heel groot gedeelte hiervan vult de test in. 55% van alle bezoekers geeft aan geen testament te hebben, 45% heeft dit wel. In 2022 gaf 38% aan te overwegen om na te laten aan een goed doel. Het is heel belangrijk om regelmatig je eigen situatie te checken. Door veranderingen in de wet of in uw eigen situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of uw erfenis en testament goed geregeld is. 

Belastingvrij nalaten aan goede doelen

Daarnaast laat de TestamentTest de vele mogelijkheden zien om goede doelen te steunen na uw overlijden. In de praktijk blijkt dat veel mensen best bereid zijn om een goed doel te steunen na hun overlijden maar dat ze niet goed weten op welke wijzen dit mogelijk is. Ook wordt het onderwerp 'goede doelen steunen' in veel gevallen simpelweg niet besproken als een testament wordt gemaakt bij de notaris.

Kan ik met de Testamenttest een testament opstellen?

De TestamentTest geeft u een globaal en algemeen informerend advies op basis van de door u gegeven antwoorden. Er kunnen meer factoren een rol spelen bij de keuze voor een testament. Aan de uitkomst van deze test kunnen daarom geen rechten worden ontleend. Via Thuisnotaris kunt u uw persoonlijke situatie laten vastleggen in een testament en/ of levenstestament. 

Beste prijs en dienstverlening

Snel en eenvoudig online uw testament en levenstestament regelen tegen de scherpste prijs. De kosten voor het opstellen van een testament en opstellen van een levenstestament verschillen enorm. 

 

Meer informatie? Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op via de live chat of via de email.