Consumentenbond online testament opstellen?

Online notarisdiensten - opstellen testament

“Zelf aan de slag met je testament. In het rijtje van digitale diensten is het opstellen van een testament niet meer weg te denken”. De consumentenbond schreef er in oktober 2023 een artikel over. "Ontwerp zelf je testament. Ook maatwerk regel je zelf online".

Hoe werkt het online opstellen volgens de Consumentenbond?

De consumenten heeft in dit artikel verschillende online notarisdiensten met elkaar vergeleken. “De programma’s van de 4 partijen nemen je stap voor stap mee in het proces van het opstellen van een testament. Zo begint het met vragen over je situatie en krijg je een melding als je situatie niet geschikt is voor hun online testament. Al geldt dit niet voor Thuisnotaris. Hier kun je altijd een testament opmaken".

Wat kosten het opstellen van een Testament volgens de Consumentenbond?

De prijzen van het opstellen varieert per partij en per klantsituatie. Belangrijk is om vast te stellen wat er allemaal in een bepaald type testament kan worden opgenomen (aantal clausules), voor welke situaties het mogelijk is en of er veel mogelijkheden zijn voor legaten, executeur en bewindvoering.

Dit zegt De Consumentenbond

(“zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023)

 

Thuisnotaris.nl heeft als enige partij alleen ‘plusjes’ in de voor-en nadelen. Ook is Thuisnotaris de enige met een 30 minuten persoonlijk controlegesprek en bieden zij veel mogelijkheden en veel clausules. Met Thuisnotaris ben je het goedkoopste uit om een testament op te stellen. Voor het opnemen van een executeur zegt de consumentbond het volgende: “Bij Thuisnotaris kun je naast de optie ‘geen beloning’ kiezen voor een vast bedrag of uurtarief”. 

Voor- en nadelen op een rij Thuisnotaris.nl

+ Overzichtelijke website met 30 minuten gesprek en chatfunctie

+ Geschikt voor bijzondere situatie, zoals samengesteld gezin of kind met beperking

+ Mogelijkheid om iemand te onterven

+ Veel mogelijkheden voor legaten, executeur en bewindvoering

+ Veel standaardclausules, zoals echtscheidingsclausule en rampenclausule

+ Maatwerk zonder meerprijs mogelijk

Nadelen op een rij over Thuisnotaris.nl

- Geen

Doe de TestamentTest en ontvang een persoonlijk verslag

Door het beantwoorden van een aantal specifieke vragen is in grote lijnen aan te geven wat voor jou persoonlijk van belang is om te regelen. Hiermee heb je snel een goed advies over jouw erfrechtelijke mogelijkheden. Doe de test en ontvang direct een gratis persoonlijk verslag via de e-mail.

Wil je een testament opstellen en direct regelen?

Via Thuisnotaris kunnen er, ten opzichte van andere online dienstverleners, aanmerkelijk meer bijzondere situaties goed geregeld worden (bijv. samengestelde gezinnen, kinderen met een beperking). Naast het opstellen van een samenlevingscontract, testament of levenstestament, kun je bij Thuisnotaris ook terecht voor het regelen van een Verklaring van Erfrecht en ondersteuning bij de afwikkeling van een nalatenschap. 

 

Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op via de live chat of via de email.