Checkt uw testament

Is uw testament goed geregeld? Check uw testament!

Veel mensen willen graag weten hoe het geregeld is met hun erfenis en wat ze eventueel nog kunnen regelen om het te verbeteren. In de praktijk blijkt dat het erfrecht best lastig kan zijn en bovendien dat het per situatie anders kan zijn. TestamentTest.NL is gemaakt om op basis van een aantal eenvoudige vragen, snel en eenvoudig meer duidelijkheid te geven over uw eigen situatie en uw mogelijkheden.

Wat levert de TestamentTest u op?

Mensen die de TestamentTest invullen kunnen in een paar minuten tijd vaststellen of ze een testament nodig hebben. Na het invullen van de vragen ontvangt u een persoonlijk verslag waarin de uitslag van uw TestamentTest staat beschreven. In de afgelopen 5 jaar hebben al ruim 80.000 bezoekers de TestamentTest ingevuld. Heeft u dit nog niet gedaan? Door het beantwoorden van een aantal specifieke vragen is in grote lijnen aan te geven wat voor u persoonlijk van belang is om te regelen. Hiermee heeft u snel een goed advies over uw erfrechtelijke mogelijkheden. Doe de test en ontvang direct een gratis persoonlijk verslag via de e-mail.

Bij wie kan ik mijn testament checken en opstellen?

Uw testament is pas rechtsgeldig nadat de notaris deze samen met u heeft ondertekend. Er zijn veel notarissen in Nederland waar u uw testamenten kunt ondertekenen. De kosten van een passend testament en levenstestament verschillen per situatie en per aanbieder. Partijen die testamenten tegen een lager tarief aanbieden kennen vaak kleine lettertjes: bepaalde situaties worden uitgesloten (bijv. een samengesteld gezin) of er komen additionele kosten bij voor extra clausules.

Kan ik ook online mijn testament en levenstestament opstellen?

Zelf aan de slag met uw testamenten. De consumentenbond heeft hier in oktober 2023 onderzoek naar gedaan. "In het rijtje van digitale diensten is het opstellen van een testament niet meer te weg te denken". De Consumentenbond heeft verschillende online notarisdiensten met elkaar vergeleken voor het opstellen van een testament. 

Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris.nl

(“zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023)

  

Thuisnotaris.nl heeft als enige partij alleen ‘pluspunten’ in de voor- en nadelen. Ook is Thuisnotaris de enige online partij met een 30 minuten controle gesprek en biedt Thuisnotaris veel mogelijkheden (ook voor bijzondere klantsituaties). Met Thuisnotaris ben je het goedkoopste uit voor het opstellen van een testament.

Voor- en nadelen op een rij Thuisnotaris.nl

+ Overzichtelijke website met 30 minuten gesprek en chatfunctie

+ Geschikt voor bijzondere situaties, zoals samengesteld gezin of kind met beperking

+ Mogelijkheid om iemand te onterven

+ Veel mogelijkheden voor legaten, executeur en bewindvoering

+ Veel standaardclausules, zoals echtscheidingsclausule en rampenclausule

+ Maatwerk zonder meerprijs mogelijk

 

Nadelen:

- Geen

 

Kijk voor meer informatie of het opstellen van een testament op Thuisnotaris.nl